leuke sinterklaas tips
sinterklaasartikelen
sinterklaascadeaus
sinterklaaskaarten
sinterklaasliedjes
sinterklaasplaatjes
sinterklaas spelletjes
sinterklaas surprise
sinterklaasverhalen

meer sinterklaascadeaus
sinterklaascadeautje
sinterklaascadeau tips

leuke sinterklaas kleurplaten
de zak van sinterklaas
leuke pieten kleurplaat
leuke pieten mandala
sinterklaas bij molen
sinterklaasje kom maar binnen
sinterklaas mandala
zie ginds komt de stoomboot

leuke sinterklaas plaatjes
1001 sinterklaas plaatjes
sinterklaas plaatjes
sinterklaas plaatjes paradijsje
mooie sinterklaas plaatjes
sinterklaasfeest plaatjes
vintage sinterklaas plaatjes
leuke sinterklaas plaatjes
sinterklaasplaatjes
sinterklaasgedichten plaatjes

meer sinterklaas tips
1001 sinterklaas tips
sinterklaas feestartikelen
sinterklaasverhuur rotterdam
sinterklaas paradijsje
sinterklaasfeest
sinterklaasfeestje vieren

Lekkere sinterklaas recepten

Met sinterklaas zijn er allemaal lekkernijen. hierbij denken we aan pepernoten, kruidnoten, speculaas, banketletters, marsepein en meer. wat ons zeker leuk lijkt is het zelf maken van deze leuke sinterklaas recepten, hieronder is te lezen hoe dat moet, eet smakelijk!.


Pepernoten

Wat heb je nodig

125 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram bruine (basterd) suiker
35 gram boter
½ theelepel speculaaskruiden
½ theelepel zout
1 theelepel stroop
2 lepels melk

Kneed zelfrijzend bakmeel, bruine (basterd) suiker, boter, speculaaskruiden, zout, stroop en melk met een natte hand goed door elkaar tot het deeg van uw handen loslaat.

Maak kleine balletjes (ter grootte van een knikker).
Vet een bakblik in met boter en leg de pepernoten erop.
Bak ze 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Even af laten koelen..


Kruidnoten

Wat heb je nodig

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkere basterdsuiker
100 gr zachte boter
2 eetlepels speculaaskruiden
3 eetlepels melk
Zet de oven aan en verwarm deze voor op 150 graden. Maak de bakplaat vet.

Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden.

Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, wat zout en de melk toe, maak daar kruimels van en mix het handmatig door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg.

Vorm van het deeg kleine balletjes, leg die op de ingevette bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin.


Marsepein

Wat heb je nodig

250 gram amandelen
400 gram poedersuiker
3 of 4 eetlepels rozenwater
Maak de amandelen zo fijn mogelijk.
Zeef de poedersuiker
Kneed de amandelen, poedersuiker en rozenwater tot een soepel deeg.
Leg het 1 dag in plastic- of aluminiumfolie op een koele plaats.
Een week is nog beter.
Dan zijn de smaken pas echt goed in elkaar doorgedrongen.
Maak er figuurtjes van.
U kunt de marsepein eventueel met voedingskleurstof een kleurtje geven.

Speculaas

Wat heb je nodig

200 gram zelfrijzend bakmeel
10 gram speculaaskruiden
100 gram bruine suiker
100 gram koude boter
2 of 3 eetlepels melk
en een snufje zout
Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg
Bestrooi een speculaasplank met aardappelmeel en vul hem met het deeg.
Klop het deeg uit de vorm en leg het op een ingevet bakblik.
(Natuurlijk kunt u ook andere en kleinere bakvormpjes gebruiken.)
Bak de speculaas 30 minuten op 150 graden in een voorverwarmde oven.

Banketletters

Wat heb je nodig

450 gram diepvries bladerdeeg
500 gram amandelspijs
1 losgeklopt Ei
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ontdooi de bladerdeeg en leg de deegplakjes op elkaar.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 30 centimeter is bereikt.

Snijdt de deeglap doormidden en plak ze met water aan elkaar tot een deeglap van 15 x 60 centimeter.

Vorm de amandelspijs tot een rol van ongeveer 55 centimeter en leg dit op de deeglap.

Het deeg rond de spijs vouwen en de deegnaad en zijkant met water vastplakken.

Met de deegnaad naar beneden op een bakblik leggen en de letter S vormen.

Het deeg bestrijken met ei en in het midden van de oven ongeveer 35 minuten op 200 graden Celsius bakken.

Banketletter laten afkoelen tot deze lauw is, beetje poedersuiker er over en smullen maar :-)


home
© leukesinterklaas.nl - leuke sinterklaas recepten