leuke sinterklaas tips
sinterklaasartikelen
sinterklaascadeaus
sinterklaaskaarten
sinterklaasliedjes
sinterklaasplaatjes
sinterklaas recepten
sinterklaas surprise
sinterklaasverhalen

meer sinterklaascadeaus
sinterklaascadeautje
sinterklaascadeau tips

leuke sinterklaas kleurplaten
de zak van sinterklaas
leuke pieten kleurplaat
leuke pieten mandala
sinterklaas bij molen
sinterklaasje kom maar binnen
sinterklaas mandala
zie ginds komt de stoomboot

leuke sinterklaas plaatjes
1001 sinterklaas plaatjes
sinterklaas plaatjes
sinterklaas plaatjes paradijsje
mooie sinterklaas plaatjes
sinterklaasfeest plaatjes
vintage sinterklaas plaatjes
leuke sinterklaas plaatjes
sinterklaasplaatjes
sinterklaasgedichten plaatjes

meer sinterklaas tips
1001 sinterklaas tips
sinterklaas feestartikelen
sinterklaasverhuur rotterdam
sinterklaas paradijsje
sinterklaasfeest
sinterklaasfeestje vieren

Leuke sinterklaas spelletjes

Wat zijn leuke sinterklaas spelletjes en hoe maak je pakjesavond nog gezelliger met een spel voor een onvergetelijke avond? Het oudste en waarschijnlijk meest gespeelde spel ooit is het Sinterklaas dobbelspel. Eenvoudig, voor alle leeftijden te spelen en door de diverse varianten kun je er ieder jaar een ander spel van maken.

Je hebt in ieder geval een dobbelsteen nodig en een (kook)wekker.

Laat iedereen een cadeautje kopen van ongeveer dezelfde prijs.

Verzamel de cadeautjes en leg ze in het midden van een kring of op een grote tafel. De eerste mag met de dobbelsteen gooien (begin met de jongste, de oudste o.i.d.). Wie een zes gooit mag een cadeautje pakken maar niet uitpakken. Je gooit net zolang met de dobbelsteen totdat iedereen een cadeautje heeft. Daarna begint het echte spel, zet de (kook)wekker en iedereen mag weer de dobbelsteen gooien. Wie een zes gooit moet zijn/haar cadeautje ruilen met iemand anders. Wanneer de wekker gaat is het spel afgelopen en mag iedereen het pakje openmaken dat voor hem/haar ligt.


Spel Sinterklaas

Er zijn verschillende varianten op het dobbelspel van Sinterklaas. In dit spel heb je meerdere kleine cadeautjes nodig en natuurlijk een dobbelsteen. Kies wie mag beginnen met het gooien van de dobbelsteen. Wie een zes gooit mag een pakje kiezen, gooi je een lager getal dan moet je gewoon de dobbelsteen doorgeven. Wanneer alle cadeautjes zo zijn verdeeld dan begint het tweede deel.

Er zullen mensen zijn met veel cadeautjes en zelfs enkele zonder.

Verbind kleine opdrachtjes aan ieder getal op de dobbelsteen. Bij één bv. geef een cadeautje aan iemand links van je, bij twee gooien, pak een cadeautje van diegene die tegenover je zit, bij drie, ruil een cadeautje met de persoon twee plaatsen naar links, enz..

Spreek wel een tijd af en zet een wekker. Wanneer de wekker gaat opent iedereen het aantal pakjes dat voor hem/haar ligt. Het is dus mogelijk dat iemand zonder cadeautjes eindigt. Je kunt hiervoor een 'pechvogelzak' maken, een zak waaruit personen zonder cadeautje toch nog een pakje mogen grabbelen.


Spelletje voor pakjesavond

Kinderen vinden het heerlijk om door het huis te rennen op zoek naar cadeautjes die de pieten hebben verstopt. Je kunt ze een echte speurtocht door het huis laten maken met kleine opdrachtjes in dichtvorm die ze tenslotte bij het cadeau brengen.

Voor kleine kinderen kun je een pepernotenspoor maken die ze moeten volgen om de zak met cadeautjes te vinden.

Niets is leuker dan grabbelen naar je cadeautje! Maak een echte grabbelton met kleine cadeautjes waaruit ieder kind een cadeautje mag grabbelen. Zorg wel dat alle cadeautjes geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes (wanneer je een gemengde groep hebt) en voor alle leeftijden.

Een andere manier om de cadeautjes te verdelen is een bord te maken met een pijl. Een plank(je) van hout waar je een pijl op schroeft. Je kunt ook een bord van een bestaand spel bv. Twister gebruiken. Iedereen mag een keer aan de pijl draaien en wie aangewezen wordt door de pijl mag een cadeautje pakken en natuurlijk uitpakken.


home
© leukesinterklaas.nl - leuke sinterklaas spelletjes