leuke sinterklaas tips
sinterklaasartikelen
sinterklaascadeaus
sinterklaaskaarten
sinterklaasliedjes
sinterklaasplaatjes
sinterklaas recepten
sinterklaas spelletjes
sinterklaasverhalen

meer sinterklaascadeaus
sinterklaascadeautje
sinterklaascadeau tips

leuke sinterklaas kleurplaten
de zak van sinterklaas
leuke pieten kleurplaat
leuke pieten mandala
sinterklaas bij molen
sinterklaasje kom maar binnen
sinterklaas mandala
zie ginds komt de stoomboot

leuke sinterklaas plaatjes
1001 sinterklaas plaatjes
sinterklaas plaatjes
sinterklaas plaatjes paradijsje
mooie sinterklaas plaatjes
sinterklaasfeest plaatjes
vintage sinterklaas plaatjes
leuke sinterklaas plaatjes
sinterklaasplaatjes
sinterklaasgedichten plaatjes

meer sinterklaas tips
1001 sinterklaas tips
sinterklaas feestartikelen
sinterklaasverhuur rotterdam
sinterklaas paradijsje
sinterklaasfeest
sinterklaasfeestje vieren

Leuke sinterklaas surprises

Een leuke sinterklaas surprise maken is echt niet zo moeilijk. We geven je enkele ideeën.

Het makkelijkste, maar kinderen hebben wel hulp hierbij nodig, is het maken van het Grote Boek van Sinterklaas. Je hebt een vrij dik boek nodig, heb je nog een oud telefoonboek liggen dan is dat ideaal maar ieder dik boek is te gebruiken. Sla het boek open, een paar pagina's overslaan en dan in het midden van de volgende bladzijden een gat snijden.

Het makkelijkst gaat dit met een scherp stanleymes dus hierbij hebben kinderen hulp nodig. In de holte die zo ontstaat kun je een klein cadeautje verstoppen. Tenslotte versier je de voor- en achterkaft van het boek. Je kunt er een echt boek van Sinterklaas van maken door de kaft rood te maken met een gouden kruis op de voorkant. Je kunt de kaft ook versieren met afbeeldingen van een hobby, sport of favoriete tv-serie.

Natuurlijk hoort er ook een mooi sinterklaasgedicht bij.


Sint surprise maken

Met papier-mâché, kun je leuke sint surprises maken.

Papier-maché maak je van krantenpapier met behangplaksel. Je hebt eerst een vorm nodig om te beplakken, een vorm kun je maken van kippengaas, dat is makkelijk in een vorm te modelleren of gebruik een ballon.

Van een ballon kun je bijvoorbeeld een (voet)bal maken of een masker.

Maak eerst het behangplaksel en scheur de krant(en) in repen. Haal de repen krantenpapier door de lijm en plak deze op de vorm. Zorg dat je voldoende lagen maakt want anders blijft de surprise niet goed in model. Wanneer je klaar bent moet de vorm minstens een dag drogen en daarna kun je hem verven.

Wanneer je een ballon hebt gebruik moet je eerst de ballon in de vorm doorprikken. Heb je een vorm van kippengaas gemaakt zorg er dan voor dat het cadeautje er al in zit of voldoende ruimte om het cadeautje er later in te stoppen.


Surprise maken voor Sinterklaas

Kinderen vinden het heerlijk om fop- of lekkere kliedersurprises te maken.

Een cadeautje verpakken in minstens twee rollen plakband of behangerstape. Een cadeautje verstoppen in 'viezigheid', bijvoorbeeld in een grote bak gekleurde gelatinepudding met rijstkorrels of stroop.

Het cadeautje wel goed verpakken in plastic want anders heb je een doorweekt sintcadeau. Je kunt er eenvoudig een boterhamzakje omheen doen dat je met plakband afsluit.

Daarnaast een heus uitpakfestijn met om te beginnen een enorme doos mooi verpakt in sintpapier, daarin weer een iets kleinere doos (ook keurig ingepakt), je eindigt met een klein cadeautje. Je kunt ook een enorme doos inpakken, daar een klein briefje (in dichtvorm) doen dat verwijst naar een iets kleiner fopcadeautje ergens in huis. In dat kleinere fopcadeautje ook een briefje doen met een verwijzing naar het volgende 'cadeautje'. Zo geef je de kinderen een heuse speurtocht die tenslotte uitkomt bij het echte sintcadeau.


home
© leukesinterklaas.nl - leuke sinterklaas surprise